Rakenna sauna

Rakenna sauna, tämä tulisi pitää mielessä

Kun suunnittelet rakentaa saunaa ja rakentaa jokainen "paneeli paneelilta", on otettava huomioon monia asioita.   Hyvä suunnittelu antaa erinomaisen tuloksen, yleensä sanot, ja on paljon ajateltavaa ennen rakentamisen aloittamista. Täältä löydät ohjeita ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon rakentaessasi saunaa .

koko            "Kuinka monta ihmistä käyttää saunaa samanaikaisesti"

hinta                 "Päätös materiaalivalinnasta ja suunnittelusta"

sijoitus         "Saunan sisäkaton korkeus"

Saunayksikkö "Oikea kokonaislujuus sinulla olevalle tilavuudelle"

ilmanvaihto           "Oikea ilmanvaihto antaa parhaat saunat"

Saunanovet         "Moderni tai klassinen ilme"

Bastulave             "Kestävä ja helppo puhdistaa"

Saunapaneeli "ylellinen seinäpaneeli tai perinteinen"

Saunapiirros "Helpottaa työtä"

Jos et aio valita käyttövalmis saunatilaa ja rakentaa saunaa alusta alkaen, tässä on mielessä joitain asioita, selitämme tässä lisää.

Valitsetko oikean sijainnin saunassa?

Missä päätät rakentaa saunan, olet täysin sinun vastuullasi ja voit rakentaa sen minne tahansa, ainoa todellinen vaatimus on, että saunan sisäpuoli ei laske alle 190 cm sisäkaton korkeudelle ja että sähköä käyttävä yksikkö ei ole lähellä ja suihku.

Saunan kattokorkeus on tärkeä.

1960- ja 1970-luvuilla oli suosittu rakentaa iso sauna ja korkealla kattokorkeudella, joskus jopa 2700 -2800 mm, mutta silloin sähkö oli myös halpaa, joten et kiinnittänyt paljon huomiota sähkönkulutukseen. Suuren tilan ollessa ajan kuluessa huone oli täynnä erilaisia asioita, joita voit säilyttää kotona, kenkiä, vaatteita jne., Joten sauna ei tullut niin helppokäyttöiseksi. Toisaalta lämmitys vie kauan ja maksaa paljon rahaa. Nykyään saunaa käytetään enemmän terveysvälineenä tai puhdasta nautintoa varten, ja silloin pitäisi olla viisas arvioidessaan saunan kattokorkeutta.

Yksi tai kaksi saunan korkeutta?

Ei ole sääntöä, jos basulavilla tulisi olla tarkalleen 2 korkeutta. Jos suunnittelet nyt sisäkaton korkeudeksi 2200 mm ja sen yläpuolelle, se voi olla hyvä kahdella korkeudella, mutta näemme, että yhä useammat valitsevat tänään ylimmän jäkälän vain saadaksesi kattokorkeuden ja sen avulla saadaan nopeamman lämmityksen ja energiatehokkaampi sauna.

Kokolla on merkitystä

Saunan korkeutta määritettäessä ei pidä, koska sinun pitäisi selata ystäviä rapujen yli, mutta suosituksemme on oltava tehokas sauna ympäri vuoden. Mieti, kuinka sinä ja perheesi käytät sitä ja kuinka moni ihminen yleensä sopii samanaikaisesti. Saunan koko, toisin sanoen kokonaistilavuus, riippuu siitä, minkä kiukaan tulisi valita, jotta saunassa olisi mahdollisimman tehokas sauna.

  Saunayksikön vaikutus ja toiminta.

Aivan liian usein saamme tukikysymyksen asiakkailta, joille on suositeltu vääriä kiukaita . Seurauksena on, että lämmitys vie hyvin kauan tai että lämpö ei ole pehmeää ja mukavaa. Yleensä tämä johtuu siitä, että myyjä ei ottanut huomioon saunan kokonaistilavuutta tai laskenut sitä, onko asiakkaan saunassa laatat tai suuret lasipinnat. Jokaisella saunasi kuutiolla tulisi odottaa olevan 1 kilowatti 1,3 kuutiotilaa kohti. Esimerkki 2 x 2 x 2 metriä = 8M3 /1.3= sinulla pitäisi olla vähintään 6,15 KW kiuasesi. Nämä ovat valmistajien suosittelemia kokonaisvaikutuksia ja sitten ne perustuvat "normaaliin saunaan", jossa on puupaneeli ja puinen ovi ja jolla on oikea eristys seinässä ja katossa. Joten jos rakennat saunan, jolla on paljon lasia tai laattoja seinärakenteena, se vaatii yksiköltä suuremman tehon kuin saunayksikön suositeltu tilavuus. Nyrkkisääntönä voit käyttää jokaista m2 lasia / laattaa, joten sinun tulisi lisätä vähintään 0,5-1 kW. Jos yllä olevan sauna-esimerkin seinäpinnan tulisi olla 2x2 metriä lasia, sinun on lisättävä yksikön tehoa noin 2–4 kW.

Kiukaan toiminta

Jos olet nyt tajunnut, mikä vaikutus on sinulle parhaiten, on syytä harkita muita asioita. Kuinka ohjata laitetta päälle / pois-asetuksella. Laitteessa on sisäisiä säätimiä, ts. Näppäimistö yksikössä päälle / pois päältä ja lämmön valitsimella tai ulkoinen säädin, jota käytetään ohjauspaneelissa, joka yleensä sijoitetaan seinän ulkopuolelle. Ulkoisella ohjauspaneelilla saat paremman yleiskatsauksen aika- ja lämpötila-asetuksista ja samalla turvallisemmasta saunasta, kun et "unohda" sammuttaa saunaa käytön jälkeen. Ulkoiset ohjauspaneelit lähettävät signaalin lämmittimelle ja saunan lämpötila-anturille siitä, missä määrin olet asettanut sen ja kuinka kauan haluat käyttää sitä. Nykyään on laaja valikoima ohjauspaneeleja, joilla on erilaisia toimintoja. Oikea ohjauspaneeli on se, joka on mukautettu valitsemasi yksikön vahvuuteen. Viime aikoina meillä on myös aggregaatteja ja hallintatoimintoja, joita ohjataan matkapuhelimesi "sovelluksella". Ehkä sinä olet se, joka yleensä istuu autojonossa kotona töistä ja on hieman jäätynyt ja haluaa saunan käyttövalmiiksi kun saavut kotiin.

Kuinka peruskivi tulisi pinota?

Käytä saunakiviä tunnetussa kiukaan kiukaassa, joka on kiukaan kiuas. Huomaa, että huokoisen kivin tai kevyen kivin käyttö on kielletty, koska se voi aiheuttaa ylikuumenemisen ja vaurioittaa yksikön lämmönkestävyyttä. Aloita pinoamalla peruskivet yksikön kivirinnan pohjalle ja siten, että ne tukevat toisiaan, mutta jättävät myös tilaa ilmankiertoon. Näin ollen kiviä ei saa pakata liian tiukasti, vaan yksikkö on silti täytettävä lämpövastuksien ympärille. Kun kivet ovat paikoillaan, ensimmäinen käynnistys tulisi aloittaa kosteuden ja hajun poistamiseksi.

Suuret kivikastiat, joissa on paljon pohjakiveä, antavat pehmeämmän lämmön.

Harvoin suomalainen on väärässä kiuasten suhteen. Suurin osa suomalaisista pyrkii saamaan mahdollisimman pehmeän ja lämminhenkisen saunan. Sinulla on pitkä matka isolla kivisormuksella ja jos heität paljon vettä. Saat pehmeämmän lämmön kiviaineksella, jolla on kivikirstu, joka on vähintään 50 kiloa, mikä on pohjakiven paino kiviaineksessa. Jos sinulla on suurempi kivisaru, yleensä yleensä alhaisemmat lämpötilat 65 - 75 astetta, koska vesi haihtuu suuremman määrän kiviä kautta ja antaa siksi pehmeämmän saunan lämmön.

  Kuinka kauan lohkareiden elinaika on?

Saunan käyttö on A ja O, se riippuu yksinkertaisesti siitä, kuinka paljon käytät sitä. Jos käytät saunaa vain muutaman kerran viikossa, vaihda kivet kerran vuodessa. Voit pidentää kiveä uudelleen pakkaamalla kivet aika ajoin uudelleen, koska ne hajoavat käytön aikana ja voivat aiheuttaa kivijauhojen asettumisen ja tiivistymisen siten, että se ei ole hyvä ilmavirta. Hyvä ilmavirta antaa yksikölle pidemmän käyttöiän. Hyvä ilmankierto on edellytys kiukaan oikealle toiminnalle ja vastuksen käyttöikä kasvaa vastuksen alhaisemman pintalämpötilan ansiosta.

Hanki asianmukainen ilmanvaihto saunassa

Saunan tuuletus on tärkeätä, ja peukalosääntönä on, että laite on yleensä asetettava samalle puolelle kuin ovella tai jos saunan alla olevassa seinässä on tuloilmareikä. Tuloilmaventtiili sijoitetaan yleensä suoraan yksikön alle ja sen halkaisija on yleensä 125 mm ja suuremmille kylpyjärjestelmille, joiden halkaisija on noin 300 mm. Perhesaunassa saattaa riittää, että asetat yksikön saunan oven viereen, kun pudotat muutama millimetri tuuletuksen tarjoavan ovenarkin alle. Poistoilmaventtiilin tulee aina olla halkaisijaltaan kuin tuloilmaventtiili ja se tulee asettaa korkealle seinälle tai kattoon, jolloin saadaan hyvä tuuletus raikkaasta raikasta ilmaa. Tuuletusventtiiliä ei pidä olla suoraan ulkona, koska tämä voi tarkoittaa, että sauna ei kuumene liian korkealla ilmanvaihtoaukolla. Pakoventtiilin tulisi avautua samalla alueella kuin mistä ilma tulee. Tällä tavalla ilma uudistuu jatkuvasti tilassa, josta ilma tulee, koska se on aina negatiivinen paine sisätiloissa.

Rakenna sauna ja asenna saunan ovet

Tarjolla on laaja valikoima kaikenlaisia saunan ovia , klassisista vanhoista puuovista nykyaikaisempiin oviin, alumiinirunkoilla ja eri sävyjen ja värien karkaisulla lasilla. Sinun tulisi tarkastella ensinnäkin sitä, millaisen kehyksen haluat olla rakentaessasi saunasi. Huomaa, että kehysmitta ei ole tarkka mitta oven oventerän mitoilla, ne ovat aina pienempiä. Kehykset voidaan valita samantyyppisestä puusta, jonka valitset saunapaneelillesi. Jos haluat rakentaa nykyaikaisemman saunan, ehkä alumiinirunkoinen ovi sopii sinulle paremmin.

Toisin sanoen Bastulave, eli saunapenkki.

Kun aloitat luonnostelemaan saunasi mitat, näet pian, mitkä pinnat ovat saunan lattialle. Olemme kaikki erilaisia ja meillä on erilaisia vaatimuksia siitä, kuinka laava tulisi suunnitella. Jotkut haluavat rakentaa saunan, jonka "L" on matala, eli se on pitkä penkki, jolla on lyhyempi sivupenkki, paljon kuin "L". Toiset saattavat haluta "U" -merkin ja se on pitkä penkki, jonka sivupenkit ovat molemmilla puolilla, kuten "U" yksinkertaisesti. Materiaalin valinta on tärkeää, jos etsit pitkää ikää ja mukavaa penkkiä istuaksesi ilman paljon teräviä reunoja tai pintoja. Lämpökäsitellyn puun basulavesi tarjoaa huoltovapaan penkin monien vuosien ajan ja estää myös "hiki tahroja". Parhaan kestävyyden saavuttamiseksi saunaosa tulee käsitellä muutaman kerran vuodessa saunanpuhdistuksella ja saunaöljyllä. Voit halutessasi rakentaa jäkälän löysällä puulla tai tilata valmiita jäkälää, joka on helppo koota ja leikata omiin mittoihisi, mikä säästää paljon tarpeetonta rakennusaikaa.

Saunapaneelin valinta

Saunalevyn suhteen vaaditaan, että paneelin on oltava hyvässä kunnossa, tarkoitamme, että sen on oltava kestävästä materiaalista, joka on lähes solmuvapaa. Paneelin oksia haluat välttää, koska se heikentää puun kestävyyttä. Seinäpaneelissa ei tulisi olla myös hartsia, jota vain oksia voi tuottaa kuumennettaessa. Jotkut mieluummin vaaleita saunapaneeleja kuin tuhkapuuta, kun taas toiset mieluummin tummempia paneeliseiniä, esimerkiksi alumiinia tai lämpökäsiteltyä puuta. Viime aikoina seedripuusta on tullut myös hyvin suosittu ominaisuus saunassa, osittain hyvien tuoksujen ja aidon tyyppisen seetripuun ainutlaatuisen ominaisuuden vuoksi. Sekapuulla olevan saunan rakentamisesta on tullut nykyaikaista, miksi ei olisi mukavaa peruseinää setri-paneelissa tai lämpökäsiteltyä puuta olevaa jäähdytyselementtiä, joka on tummempi puutyyppi sekoitettuna vaalean haavan paneeliin.

Suuri valikoima niille, jotka haluavat rakentaa saunan

Valikoimastamme löydät mitä tarvitset menestyvän tuloksen saavuttamiseksi. Jos haluat apua ja neuvoja, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin. Jos sinulla on saunapiirros, jolla on mittoja, voimme auttaa sinua selvittämään, kuinka paljon paneelia, jäkälää ja listat tarvitset. Sen jälkeen voit saada meiltä tarjouksen. Olemme auttaneet monia ihmisiä saamaan hyvän tuloksen, kun he haluavat rakentaa saunan.

Täältä löydät erilaisia yksityiskohtia, joita tarvitset saunan rakentamiseen