Kenelle infrapunasauna ei sovi?

Infrapunasaunan vasta-aiheet.

 

Infrapunasaunaa ei saa tietenkään käyttää parantamaan tai hoitamaan sairauksia

Mikäli sinulle on diagnosoitu sairaus, ota yhteyttä lääkäriisi selvittääksesi, ettei kohonnut ruumiinlämpö, lisääntynyt verenkierto tai hikoilu vaikuta lääkkeisiisi tai sairauteesi.

Akuuttia nivelvauriota ei tulisi hoitaa infrapunasaunassa ensimmäisten 48 tunnin aikana tai kunnes lämmön nousu ja turvotus on laskenut. Kroonisesti turvonnut ja kuuma nivel reagoi lämpökäsittelyyn hyvin heikosti tai ei ollenkaan. Lämpökäsittelyä ei tule suorittaa, jos hammas, nivel tai iho on akuutti. Infrapunasaunaa ei tule käyttää raskauden aikana, sillä kohonnut lämpötila ja verenkierto voi aiheuttaa epämukavuutta.

Pitkäaaltoiset infrapunasäteet eivät vaikuta Implantteihin, lonkkaniveliin, polviniveliin, levyihin, ruuveihin tai kynsienpidennyksiin. Ota kuitenkin yhteys lääkäriisi, mikäli epäilet jotain. Infrapunasaunasta on tultava pois, mikäli näissä tuntuu kipua. Nenä-, tai korvakorut, sekä rintaimplantit imevät infrapunasäteet. Silikoni sulaa vasta 200 asteessa (infrapunalämmitin lämpenee välillä 40-60 astetta). Infrapunasäteet eivät siis vaikuta näihin implantteihin.

Infrapunasaunan käytön tulisi normaalisti johtaa vain miellyttävään tunteeseen. Mikäli koet kipua tai jos infrapunasaunan käyttö pahentaa oloasi, tulee sinun keskeyttää saunominen. IR-sauna ei ole sillä hetkellä hyväksi sinulle.

Mikäli sinulla on kysyttävää infrapunasaunasta, voit soittaa meille +46 31 899 080. Vaikeimmissa tapauksissa ota yhteyttä terveydenhoitajaan.