Parantaa sydämen toimintaa

Infrapunasaunominen parantaa sydämen toimintaa?

Sauna hyvä sydämelle

 

Saunominen auttaa sydän- ja verisuonisairauksiin. Lääketieteelliset tutkimukset vahvistavat, että kehon jäähdyttämiseen vaaditaan samankaltaista työtä, joka kuormittaa sydäntä ja verisuonia normaalin harjoituksen aikana. Saunominen on sopiva vaihtoehto liikuntarajoitteisille ihmisille, jotka eivät voi harjoittaa fyysistä aktiivisuutta, mutta haluavat silti ylläpitää hyvää kuntoa. Ihmiset, joilla on korkea verenpaine, voit saunoa riskittä 40-50 °C lämpötilassa. (Tohtori Yamajakin infrapunaterapia.) Infrapunasauna voi myös auttaa kehoa nostamaan matalaa verenpainetta. Toisin sanoen sauna on todellinen terveyden edistäjä.

Elämänlaatu kohoaa, kun verenpaine laskee

Mitä verenpaineella tarkoitetaan?

Sydän pumppaa verta ympäri kehoa. Veri pumpataan sydämestä valtimoihin, jonka kautta veri saavuttaa kaikki lihakset ja elimet. Kun se on kulkenut kaikkien kudosten läpi, se kulkee takaisin sydämeen laskimoiden kautta. Sieltä se pumpataan keuhkoihin, päästäen hiilidioksidin ja ottaen vastaan uutta happea. Happipitoinen veri pumpataan nyt takaisin sydämeen, jonka jälkeen veri pumpataan takaisin vartaloon. Verenpaine riippuu siitä, kuinka paljon voimaa sydän työskentelee. Verenpaine on liian korkea, kun verta pumpataan valtimoihin normaalia korkeammalla paineella.

Kuinka verenpaine mitataan?

Laskee korkeaa verenpainetta

Verenpaine = valtimoiden paine. Valtimot tai verisuonet johtavat verta sydämestä kehoon. Verenpaine on termi näiden verisuonten paineelle.

Systolinen paine: Jokaisesta sykeestä vasen kammio pumppaa valtimoihin noin yhden desilitran verta. Paine nousee sitten maksimiarvoon, jota kutsutaan systoliseksi verenpaineeksi.

Diastolinen paine: Sykevälien välillä sydänlihakset rentoutuvat ja kammiot ovat jälleen täynnä verta. Sitten valtimoiden paine laskee alimpaan arvoon, jota kutsutaan diastoliseksi verenpaineeksi.

Verenpaine mitataan yleensä elohopean millimetreinä, mm Hg. Verenpaineen kertovat molemmat arvot systolinen / diastolinen. Verenpaine voi olla esimerkiksi 130/80.Kohonnut verenpaine (verenpainetauti)

Parantaa elämänlaatua

Noin 1,8 miljoonalla ruotsalaisella on korkea verenpaine. Korkea verenpaine on riskitekijä, ja sitä tulee hoitaa. Verenpainetta voi alentaa monella eri tavalla. On hyvä ymmärtää, kuinka tärkeää terveydelle on normaali verenpaine. Erityisesti elämäntavan muutosten, sekä lääkkeiden avulla saadaan lähes aina laskettua verenpaine normaalille tasolle, samalla vähentäen vakavien sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

 • Lievä verenpaineen nousu: 140-159 / 90-99 mm Hg.

 • Kohtalainen verenpaineen nousu: 160-179 / 100-109 mm Hg.

 • Voimakas verenpaineen nousu: 80/110 mm Hg tai enemmän.


Kuinka ehkäistä sydän- ja verisuonisairauksia?

Sydän- ja parantavia

Jos henkilö on savuton, elää terveellisesti, eikä kuulu riskiryhmään, lievä verenpaineen nousua ei ehkä tarvitse huomioida. Mikäli sinulla on suurempi sairausriski, on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon niin monta riskitekijää kuin mahdollista. Ensimmäinen askel on testata, kuinka paljon voit muuttaa elämäntapojasi ja tarvitaanko verenpainelääkkeitä.

Tehokkain tapa, jolla tupakoitsija voi välttää sydän- ja verisuonisairauksia, on yleensä tupakoinnin lopettaminen. Vähentyneellä alkoholin ja suolan kulutuksella on myös positiivinen vaikutus verenpaineeseen. Säännöllinen kuntoilu ja liikunta on erinomainen keino välttää sydän- ja verisuonitauteja. Kohtalainen, säännöllinen fyysinen aktiviteetti - mieluiten niin, että hikoilet ja vähintään puolen tunnin ajan

kolme kertaa viikossa on sama, kuin infrapunasaunominen 30–40 minuuttia noin 3 kertaa viikossa. Vaikutus voi olla paineen aleneminen noin viidenkymmenellä mm Hg. Tämä vaikuttaa myös muihin riskitekijöihin, kuten ylipainoisten rasva-arvoihin ja positiiviseen suuntaan suuntautuvaan verensokeriin.

Laihduttamalla alennat verenpainetta. Stressi on myös tärkeä huomioon otettava tekijä verenpaineen tasapainottamiseksi. Infrapunasauna avulla hallitset tehokkaasti painoasi ja lievität stressiä erittäin tehokkaasti.

Monille elämäntavan muutos riittää, mutta toisille tarvitaan myös lääkitystä paineen korjaamiseksi. On tärkeää muistaa, että lääkityksestä huolimatta on erittäin tärkeää ylläpitää terveellisiä elintapoja.

Miltä riskiprofiilini näyttää?

Riskitekijät :

 • tupakointi
 • Korkeat rasva-arvot
 • Ylipainoinen
 • Vyötärölihavuus
 • Stressaava elämäntapa
 • Perinnöllisyys sydän- ja verisuonisairauksissa
 • Alkoholin liiallinen käyttö
 • Korkea ikä
 • Sukupuolena mies

Älä jätä korkeaa verenpainetta huomiotta. Tämä tarkoittaa, että ensisijaisesti on arvioitava henkilön sydän- ja verisuonisairauksien yleinen riski. Mitä enemmän riskitekijöitä kertyy henkilölle, sitä enemmän sydän- ja verisuoniriski kasvaa. Pelkkä verenpaineen nousu lievästi, ilman muita riskitekijöitä ei tarkoita alhaista sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Yhdellä tai kahdella muulla riskitekijällä riski kasvaa heti. Heillä, joilla verenpaine nousee vain vähän, voi olla suuri tai erittäin suuri sydän- ja verisuonisairauksien riski, mikäli he kuuluvat riskiryhmään.

Mitä korkea verenpaine aheuttaa

Korkea verenpaine vaikeuttaa sydämen veren pumppaamista ja lisää rasitusta verisuonille, sydämelle ja muille kehon elimille. Pitkällä aikavälillä korkea verenpaine myötävaikuttaa ateroskleroosiin, koska se tekee verisuonen seinistä kovempia ja vähemmän joustavia.

Koska korkea verenpaine aiheuttaa haitallisia vaikutuksia sydämeen ja verisuoniin, se lisää aivohalvauksen riskiä, mutta myös angiinaa, sydäninfarktia, sydämen vajaatoimintaa ja muiden kehon osien suonien ongelmia, kuten heikkoa verenkiertoa jaloissa. Korkea verenpaine voi myös aiheuttaa munuaisvaurioita. Lisäksi dementian kehittymisriski kasvaa.

Normaali verenpaine lisää hyvinvointia

Verenpainetauti ei yleensä tunne, mutta verenpaineen oireet voivat ilmetä:

 • Päänsärky, väsymys tai sekavuus
 • Puutuneet kädet ja jalat
 • Nenänvuoto, veren yskä
 • Vakavat hengitysvaikeudet

Mielenkiintoinen uutinen SBU-raportissa on, että oli selkeä näyttö verenpainehoidon parantavan elämänlaatua. Raportti osoittaa, että et todennäköisesti tunne itse, kun verenpaine on liian korkea. Lumelääketesteillä tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, että elämänlaatu kohoaa verenpaineen laskiessa.