Yhdistelmasauna Stenugnsbaden Yacht Clubissa

Bastuflotten på Stenugnsbadet Yacht Club

b

Vuonna 2021 oli aika arvostetun hotellin Stenungsbaden Yacht Clubin päivittää jo ennestään vankka hotelli kylpyläkokemusta vierailleen uudella saunalaiturilla kauniissa Hakefjordissa. Itsestään selvä valinta osui Luxwayn infrasaunaan. Saunassa on myös perinteinen kiuas, jota käytetään tietyissä tapahtumailloissa, sillä perinteinen sauna ja infrapuna on mahdollista yhdistää, joten tämä tuntui oikealta valinnalta.

b

Saunalautta sijaitsee hyvin lähellä luontoa Södra Stenugnsönillä Hakefjordenin vedessä. Aivan luonnonsuojelualueen vieressä. Luonnontunteen palauttamiseksi saunalautta rakennetaan kokonaan käsittelemättömästä setripuusta, joka ajan myötä saa kauniin luonnollisen hopeanharmaan värin. Saunalautan sisällä on saunan vieressä rentoutumishuone, jossa on mukavat nojatuolit ja jossa tarjoillaan myös juomia ja pientä purtavaa.

b

"Ethän ole jäänyt paitsi uudesta saunalauttamme? Siinä olemme yhdistäneet infrapunasaunan ja perinteisen kiukaan, joten saat sekä hyvät terveysvaikutukset että kunnon saunan tunnelman. Yksinkertaisesti molempien maailmojen parasta." - Stenugnsbadet Yacht Club Instagram.

Avslappnande bastubad i Sveriges största infrabastu

Underbar och välgörande infrabastu i Stenungsund

b

Kun tulimme tähän projektiin, saunatilan mitat oli jo päätetty ja saimme tehtäväksi suunnitella sisätilat ja lämmitysjärjestelmän.
Koska saunassa on korkeat, yli 3 metriä korkeat katot, valitsimme kolme istuinkorkeutta, jotta istuinten määrä olisi mahdollisimman suuri ja jotta suurista panoraamaikkunoista avautuisi hieno näkymä vuonolle, mutta sauna pysyisi silti tilavana ja valoisana. Asiakas halusi räätälöidyn ohjausjärjestelmän sekä perinteiselle saunajärjestelmälle että infrapunalämmitykselle, minkä luonnollisesti ratkaisimme asiakkaan puolesta. Räätälöidyn ohjausjärjestelmän ansiosta saunasta on tullut myös erittäin energiatehokas ja vieraiden suuresti arvostama. Sanoo saunan suunnitellut Luxwayn saunasuunnittelija Oscar Samuelsson.

b

Tämä sauna on käytössä noin 14 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa ja myös Midnight-tapahtumissa. Koska sauna on ensisijaisesti infrapunasauna, se tarkoittaa, että Stenugnsbadet Yacht Club säästää laskelmiemme mukaan noin: 8000-8500 kW/h kuukaudessa pelkästään tällä saunalla.

b

Romantisk spaupplevelse i infrabastun

Vacker bastuflotte med energibesparande infrasystem mitt i Hakefjorden

Kuva: Stenungsbaden Yacht Club