Sauna väriterapialla

Sauna väriterapialla

Tiede siitä, miten värit vaikuttavat meihin, on ainakin 200 vuotta vanha, ehkä kauemminkin. Kirjailija ja luonnontieteilijä Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) julkaisi 1800-luvun alussa uraauurtavat teoksensa väripsykologiasta.

Värejä on kaikkialla ympärillämme, ja ajattelematta sitä muokkaamme ympäristöämme mieltymyksiemme mukaan. Teemme värivalintoja joka kerta, kun päätämme, mitä pukeudumme, mitä syömme ja miten sisustamme kotimme. Värit, joilla ympäröimme itsemme jokapäiväisessä elämässämme, vaikuttavat meihin, käyttäytymiseemme ja tunteisiimme. Lisäämällä tietoisuuttamme värien voimasta voimme alkaa käyttää niitä myönteisten muutosten tekemiseen elämässämme. Färgterapi perfekt för bastu

Erilaiset värit saunassa

Monet psykologit ovat tutkineet värejä ja niiden merkitystä ja todenneet, että värit koetaan eri tavoin ja ne saavat useimmissa ihmisissä aikaan jonkinlaisen reaktion. On kuitenkin ollut vaikeaa selvittää tarkasti, mitä värit saavat meidät tuntemaan, koska se riippuu jossain määrin myös kulttuurista, ajasta ja paikasta. Vaikka mielipiteet siitä, miten värit vaikuttavat meihin, vaihtelevat, ollaan yhtä mieltä siitä, että värit ovat hyvin tärkeitä ja vaikuttavat meihin usein enemmän kuin luulemmekaan. Psykologit ja tiedemiehet eivät ole yhtä mieltä siitä, mitä värit vaikuttavat meihin, mutta he ovat yhtä mieltä siitä, että niillä on vaikutusta tunteisiimme ja käyttäytymiseemme.

Väri vaikuttaa

Menetelmää, jossa värejä käytetään vaikuttamaan ihmisiin fyysisesti ja psyykkisesti, kutsutaan kromoterapiaksi. Tämä tietämys on ollut pitkään tiedossa monissa muinaisissa kulttuureissa Egyptissä, Persiassa, Tiibetissä, Intiassa ja Kiinassa. Länsimaissa värien käyttö terapeuttisiin tarkoituksiin ei ole ollut yhtä yleistä. Rudolf Steiner kehitti 1900-luvun alussa Goethen väriteorian pohjalta värien erityiskäytön taiteessa ja terapiassa. Sittemmin väriterapia on saanut uusia impulsseja, jotka ovat yleistäneet väriterapiaa. Nykyään valoa ja värejä käytetään eri tavoin myös valtalääketieteessä monissa maissa.

Kromoterapia, jota joskus kutsutaan nimellä väriterapia, kolourologia, väriterapia tai kromaterapia, on vaihtoehtoinen lääketieteellinen menetelmä, jota pidetään pseudotieteenä. Saunavalikoimastamme löydät kromoterapiayksiköt kaikkien mallien katosta. Joissakin malleissa on myös ns. ammattimainen väriterapia, mikä tarkoittaa korkeampaa LUX / LED-valoa, joka valaisee alueen.

Keltainen väri

Stimuloi aisteja ja kirkastaa mieltä, lievittää masennusta, helpottaa ruoansulatusta, lisää tiedonhalua, parantaa muistia ja loogista ajattelua sekä oppimiskykyä.

Sininen väri Vaikuttaa rauhoittavasti kehoon ja mieleen. Sopii luovaan ajatteluun ja meditaatioon.

Vihreä väri

Virkistävä ja rentouttava vaikutus vähentää ahdistusta. Lievittää stressioireita ja päänsärkyä, edistää sovintoa ja anteeksiantoa.

Punainen väri

Motivoi, kannustaa ja "nopeuttaa" lisääntynyttä adrenaliinia. Edistää intohimoa, elinvoimaa ja hyvinvoinnin tunnetta. Vaikuttaa verenkiertoon ja keuhkoihin.

Oranssi väri

Edustaa voimaa, rohkeutta on aktiivisuuden väri.

Violetti väri

Tuo rauhallisuutta ja tyyneyttä.

Viininpunainen väri

Kutsuu viihtymään.

Ruskea väri

Antaa turvallisuutta ja luottamusta.

Turkoosi väri

Edistää kykyä tehdä päätöksiä.

Indigon väri

Edustaa intuitiota ja henkisyyttä.