Mikä on turmaliini

Tourmaline on saunasarja, jossa hiilikuitukiukaat yhdistyvät turmaliinikiviin.

Kivet on sijoitettu tyylikkäästi riveihin hiilikuitukiukaisiin saunan sisäänrakennetun selkänojan taakse.

Turmaliini on luonnossa esiintyvä mineraali, jolla on ainutlaatuiset sähköiset ominaisuudet ja joka on taustana monille myönteisille terveysvaikutuksille, jotka liittyvät tähän merkittävään kiveen.

Turmaliinin tiedetään kehittävän heikkoa sähkövirtaa, joka tuottaa infrapunasäteitä ja muuttaa ilman kosteuden negatiivisiksi ioneiksi.
Toisin kuin mekaanisesti tuotetut negatiiviset ionit, ne syntyvät luonnollisesti turmaliinista. Juuri nämä negatiiviset ionit ovat yksi tärkeimmistä syistä, miksi ne ovat mineraalin monet hyödylliset vaikutukset

Luonnollisesti tuotetut negatiiviset ionit saattavat kehon heikosti emäksiseen tilaan, mikä on optimaalista terveydelle.

Terveysvaikutukset – kehossa käytettynä turmaliinin uskotaan estävän kolesterolin hyytymistä ja kerääntymistä verisuoniin. Turmaliini tehostaa solujen toimintaa kaikkialla kehossa ja immuunitoimintaa. Sen uskotaan myös puhdistavan verta, stimuloivan autonomista hermostoa, rauhoittavan stressaantuneita hermoja ja edistävän hyvää unta.

Turmaliinikivet tarjoavat infrapunalämpöä

Lisätietoja Tourmaliinista

Tourmaliinilla varustetussa saunasarjassamme tarjoamme saunan , jossa infrapuna-hiilikuitukiukaat on yhdistetty turmaliinikiviin. Turmaliini on mineraali, jolla on monia erityisominaisuuksia ja jota on pitkään pidetty terveyttä edistävänä. Turmaliini on luonnollinen mineraali, joka koostuu kaliumista, natriumista, magnesiumista ja kuparista.
Kaikista maan päällä olevista mineraaleista turmaliini on ainutlaatuinen siinä, että sillä on pysyvä pyrosähköinen kapasiteetti, eli se saa sähkövarauksen kuumennettaessa. Lämpötilan muutos tarkoittaa sitä, että positiiviset ja negatiiviset varaukset siirtyvät vastakkaisille puolille niin sanotun migraation kautta ja näin muodostuu sähkökenttä.
Turmaliinia onkin kutsuttu napaisuuden salaperäiseksi kiteeksi, joka voi silti siirtää virtaa riippumatta siitä, onko kivi jauhettu tai murskattu.

Tormalin-kivet lähettävät negatiivisia ioneja, jotka tuottavat puhdasta ja raikasta ilmaa saunaan. Turmaliinin kehittämä heikko virta muuttaa ilman kosteuden negatiivisiksi ioneiksi täysin luonnollisella tavalla. Ilmassa olevat hiukkaset houkuttelevat negatiivisia ioneja, joita usein kutsutaan anioneiksi, ja kiinnittyvät niihin. Ilmassa olevat hiukkaset takertuvat näihin ioneihin ja ne varautuvat tästä. Pikkuhiljaa lisää hiukkasia on paakkuuntunut yhteen ja kun se tulee liian raskaaksi, se putoaa alas. Nyt varautuneet hiukkaset päätyvät lattialle tai muille pinnoille, joista voit pölytellä. Tämä poistaa ilmassa leviävät saastuttavat hiukkaset, eikä päädy kehoon keuhkojärjestelmän kautta.* (Ioni on atomi tai molekyyli, jossa on yli- tai alijäämä sähkövaraus. Negatiivisesti varautuneita ioneja kutsutaan anioniksi).
Vaimentaa sähkömagneettisia kenttiä.
Viime vuosina turmaliinia on tutkittu huolellisesti sen potentiaalin suhteen torjua haitallisiksi uskottujen sähkömagneettisten kenttien vaikutuksia. Tutkijat epäilevät, että turmaliinin tuottama heikko sähkövirta vaimentaa sähkömagneettisia kenttiä välittömässä läheisyydessä.

Positiiviset infrapuna-aallot

Positiiviset terveysvaikutukset

Turmaliinilla on myös ainutlaatuinen ominaisuus lähettää luonnollista säteilyä pitkän aallon infrapunaenergian muodossa. Vesi voi absorboida infrapunasäteilyä ulkoisesta lähteestä. Tätä ilmiötä kutsutaan resonanssiabsorptioksi. Keho imee helposti infrapunasäteet. Nämä säteet auttavat laajentamaan kapillaareja ja parantavat siten verenkiertoa ja parantavat immuunijärjestelmää. Keho muuttuu lievästi emäksiseen tilaan, mikä antaa hyödyllisiä vaikutuksia, kuten solujen elvytystä, aineenvaihdunnan paranemista, väsymyksen, väsymyksen ja kivun lievitystä jne.

Useiden sairauksien katsotaan johtuvan kehon epätasapainoisesta pH:sta. Virheellinen happo-emästasapaino vaikuttaa kaikkiin elimistön toimintoihin, mm. energiantuotanto, immuunijärjestelmä, hermosto, hormonijärjestelmän vieroitus ja stressitasot.
Mitä haluat välttää, on liian alhainen pH, elämäntapamme antaa meille ylimääräistä happoa kehossamme. Tämä ylimäärä kuormittaa kehoa yhä enemmän ja aiheuttaa lopulta vaurioita kudoksille, elimille ja yleiskuntolle.
Elämme ja kuolemme solutasolla. Kehomme koostuu noin 75 biljoonasta solusta. Jotta nämä solut pysyisivät terveinä ja tuottaisivat energiaa, niiden on elettävä heikosti emäksisessä ympäristössä (kehon nesteet).
Johtavat biokemistit ja lääketieteelliset fysiologit ovat tunnustaneet happamuuden ja emäksisyyden tasapainon fyysisen kehon tärkeimmäksi osa-alueeksi. He ovat pitkään tienneet, että emäksisen pH:n ylläpitäminen on ratkaisevan tärkeää solujen terveydelle.
Solujen aineenvaihdunnan lopputuote on hapan aineenvaihduntajäte, jota kaikki omaa hengitystoimintoaan suorittavat solut tuottavat. Kehomme toimii pitämään veren ja nesteet, jotka ympäröivät solujamme hieman emäksisenä.
Aineenvaihdunta, ruoansulatus ja ruoan ja jätetuotteiden polttoprosessi, nämä jätetuotteet ovat happamia. Parhaissa olosuhteissa pääsemme eroon happamista kuona-aineista hengityksen, munuaisten, suoliston ja ihon kautta.

Parhaissakin olosuhteissa emäksisiä ruokia sisältävän ruokavalion ja säännöllisen liikunnan kanssa happamat kuona-aineet kerääntyvät elimistöön.
Ilman saastuminen, jalostetut elintarvikkeet, torjunta-aineet (torjunta-aineet) ja liiallinen stressi edistävät jätteen muodostumista. Helpottaminen ja ympäristön luominen, jossa kehon tukena saavuttaa emäksinen tila voi sitten yllä mainittuja vaikutuksia ja luoda terveyttä ja hyvinvointia. Meiltä löytyy sekä infrapunalämmityspatja että infrapunavartalonlämmittimet turmaliinikivillä .