Bontorp

b

Infra-saunat ovat ainoa todellinen saunavaihtoehto, kun keskitytään kestävään kehitykseen ja ympäristöön, koska niiden energiankulutus on erittäin alhainen.

b

Bontorpin asunto-osakeyhtiö Mölnlyckessä, vain 10 minuutin ajomatkan päässä Göteborgin keskustasta, on hiljattain rakennettu hanke yli 55-vuotiaille asukkaille urbaanissa keidakossa. Siinä keskitytään ympäristöön, kestävyyteen ja aktiivisuuteen. Hankkeessa on 87 asuntoa, joissa on suuri, ympäri vuoden lämmitettävä piha, jossa on boules-kenttä, palmuja ja hedelmäpuita, jotka sopivat erinomaisesti sekä rentoutumiseen että yhteisöllisyyteen. Rakennuksessa on myös vankka Spa-laitos, jossa on kuntosali, uima-allas, kylmävesiallas, höyrysauna ja tietenkin Luxwayn Infra-sauna.

Infrapunasauna käynnistyy helposti napin painalluksella, kun painat nappia, kestää alle 5 minuuttia ennen kuin sauna on lämmin ja mukava käyttää. Tällaisella järjestelmällä sen sijaan, että jättäisit saunan päälle koko päiväksi, säästät paljon saunan energiankulutuksessa.

b

"Valitsimme Luxwayn infrapunasaunan, koska se on täysin linjassa ympäristöön ja kestävään kehitykseen keskittymisemme kanssa. Sauna on erittäin energiatehokas, joten säästämme monia kilowattitunteja perinteiseen saunaan verrattuna. Asukkaamme arvostavat saunaa erittäin paljon infrapunasaunan terveysvaikutusten lisäksi myös rentoutumisen vuoksi ja siksi, että siinä on todella mukava saunoa." - Ulf Spennare, Bo Aktivt i Sverige AB:n toimitusjohtaja

Modern bostadsrättsförening med hållbarhetsfokus

Ny modern infrabastu, perfekt till bostadsrättsförening

b

Sauna on moderni ja tyylikäs, ja se on rakennettu energiatehokkuutta ja helppoa huoltoa ajatellen. Sauna on rakennettu alumiinista valmistetuista paneeleista ja istuinlistoista. Alissa on enemmän punaista sävyä ja hieman enemmän elämää kuin perinteisemmässä Aspissa, joka on hyvin neutraali. Tämä valittiin, jotta saunaan saataisiin lämpimämpi tunnelma, sillä muuten se voisi tuntua kylmältä vaaleanharmaan laattalattian ja ikkunoiden harmaiden alumiinikehysten kanssa. Lämpimän tunnelman ansiosta saunasta tulee kutsuvampi. Istuinjäkälä on Exclusive-jäkälämme, jossa on helposti irrotettava istuinpinta, jotta koko lattialle pääsee käsiksi ja se voidaan puhdistaa ja saunaa huoltaa tarvittaessa.

Lämmitysjärjestelmissä käytämme omia tehokkaita ja erittäin tehokkaita Mica Wave -paneeleitamme ja kattolämmittimiä, jotka lisäävät tehoa ja nopeuttavat lämmitysaikaa. Ohjaus on erikoisrakenteinen, jossa on painonappitoiminto ja 30 minuutin ajastin.

Sauna on aivan Hamamin eli Tylön höyrysaunan vieressä, jonka toimitimme myös Bontorpiin. Omat sähköasentajamme suorittivat sekä höyrysaunan että infrapunasaunan asennuksen.

-Saunan suunnitellut Luxwayn saunasuunnittelija Oscar Samuelsson sanoo.

b

Infrapunasauna on suunniteltu Bontopin kestävän kehityksen, ympäristön ja aktiivisuuden painopistealueiden mukaisesti. Kaikki saunassa käytetty puu on FSC-sertifioitua puuta kestävästä metsätaloudesta, jossa istutetaan enemmän puita kuin kaadetaan. Infrapunalämmitysjärjestelmä kuluttaa noin neljänneksen saman kokoisen perinteisen saunan energiasta, kun se aktivoidaan painikkeella, sauna ei kuluta mitään silloin, kun kukaan ei käytä sitä aktiivisesti. Kun keskitytään kestävyyteen ja ympäristöön, ainoa saunavaihtoehto on hyödyllinen ja energiatehokas infrapunasauna!

b

Lyxig bastuinredning i Al med vacker utsikt

Kuva: Bontorp / Tornstaden