Energiansäästöä infrapunasaunalla

Infrapunasaunan valintaan on monia syitä, mutta energiansäästö on erittäin tärkeä syy.

Sähkön hinnat ovat taivaissa ja se tulee maksamaan yhteiskunnalle ja tavallisille kotitalouksille paljon. Alla kerrotaan energiatehokkaan infrapunasaunan periaatteesta ja siitä, kuinka se tuottaa energiaa ja on erittäin ilmastoälykäs ja energiatehokas verrattuna saunaan, joka lämmitetään vanhalla perinteisellä tavalla sähkölaitteilla kuumalla ilmalla, jota kutsutaan myös konvektioksi. lämmitys.

Miten infrapunasauna toimii? Infrapunavalo on osa sähkömagneettista spektriä. Me ihmiset joudumme kosketuksiin valon, lämmön ja radioaaltojen kanssa päivittäin. Sähkömagneettisen säteilyn eri ryhmät erottaa säteilyn aallonpituus. Infrapunasäteet tekevät ihmeitä, infrapunasäteet lämmittävät kehon suoraan, lämmittämättä suoraan ympäröivää ilmaa kuin perinteinen sauna. Infrapunalämpö toimii ikään kuin se lämmittäisi esineitä, kuten seiniä, lattioita, kattoja, mutta myös ihmiskehoa. Kaikki, mihin infrapuna-aallot osuvat, tuottaa lämpöä infrapunasaunassa, mikä tekee energiatehokkuudesta paljon tehokkaampaa. Sähkönkulutuksessa infrapunasauna kuluttaa noin viidenneksen perinteisen konvektiolämmitteisen sähkösaunan kulutuksesta. Tämän ansiosta kilowattitunteja säästyy runsaasti!

Tällä hetkellä on monia hotelleja, kuntosaleja, uima-altaita, urheiluseuroja jne. jotka päättivät päivittää vanhat sähköä kuluttavat saunansa infrapunasaunoihin. Tämä tarkoittaa, että he voivat säästää tuhansia Ruotsin kruunuja joka kuukausi.

Infrapunasaunassa keho lämpenee vähintään yhtä lämpimäksi kuin perinteisessä sähkösaunassa ja pääsääntöisesti hikoilee enemmän, vaikka ilma pitääkin hieman matalamman lämpötilan. Joten ei tule huonompaa saunakokemusta, vaikka säästät noin 80 % sähkönkulutuksesta. Päinvastoin, useimmat infrapunasaunaa kokeilleet pitävät tätä perinteisestä sähkösaunasta.

Jos haluat hemmotella itseäsi mukavalla saunalla ilman, että sinun tarvitsee miettiä kilowattitunteja, ota meihin yhteyttä saadaksesi apua, jos haluat päivittää olemassa olevan saunasi nykyaikaiseksi, terveelliseksi ja energiatehokkaaksi infrapunasaunaksi!

Energiaa säästävä sauna

Miksi infrapunasauna kuluttaa niin paljon vähemmän virtaa kuin perinteinen sähkösauna?

Tämä johtuu useista eri syistä. Osittain infrapunalämpö on paljon tehokkaampi tapa lämmittää saunaa kuin konvektiolämmitys perinteisenä sähkölaitteena. Mutta muita syitä tähän ovat myös lämmitysaika ja pulssilämmitysvaikutus.

Lämmittelyaika

Infrapunalämmitysjärjestelmät, MicaWave- ja CarbonWave-paneelit lämpenevät noin 10 minuutissa ennen kuin ne antavat oikean aallonpituuden infrapuna-aalloille lämmittääkseen kehoa tehokkaasti. Tällä hetkellä sopivan kokoisessa infrapunasaunassa saunahuone on myös lämmitettävä mukavaan saunalämpötilaan, jotta sauna alkaa. Jos käytät infrapunasaunaa Vitaelight Full-Spectrum -heijastimillamme, voit hypätä sisään ja aloittaa saunan heti lämmitysvaiheessa, sillä ne tuottavat todellisia infrapuna-aallonpituuksia vain 1-2 minuutissa.

Perinteisessä sähkösaunassa vartalo lämmitetään konvektiolämmöllä, mikä tarkoittaa, että saunassa oleva kuuma ilma lämmittää ihosi ulkopuolelta peräkkäin lämmittääkseen sinut saunassa. Jotta saunaan tulisi tarpeeksi kuumaa ilmaa, yksikön tulee ensin lämmittää lämmittimen sisällä olevat lämmityspatterinsa ja sitten lämmittää koko kivimakasiini, joissakin saunoissa tämä voi olla useita satoja kiloja lämmitettävää kivimassaa. . Kun kivi on vihdoin lämmennyt, laite alkaa lämmittää kaikkea saunan ilmaa ja kuuma ilma kerääntyy kattoon ja sauna lämpenee hitaasti, kunnes se saavuttaa asetetun lämpötilan.

Tämä prosessi kestää tavallisesti 30-60 minuuttia. Tänä aikana saunayksikkö käy maksimiteholla lämmetäkseen mahdollisimman nopeasti. Eli jos sinulla on 8kW kone, joka lämmittää saunan noin tunnissa, niin vain lämmitysvaihe kestää 8kW/h! Tämä vastaa noin: 12 tuntia imurointia, ennen kuin edes aloitat saunan!

Pulssilämpövaikutus

Toinen tärkeä energiansäästöön vaikuttava tekijä on infrapunasaunan pulssilämpö. Kun infrapunasaunasi saavuttaa asetetun ilmanlämpötilan, ohjausyksikkö katkaisee virran MicaWave- tai CarbonWave-kiukaisiin, koska näissä kiukaissa on tietty määrä hiilikuitu- ja kiillemineraaleja, ne jatkavat lämpötilan ylläpitämistä virran katkaisun jälkeen. tuottaa edelleen oikean aallonpituuden infrapuna-aaltoja. Näin kunnes ilman lämpötila on laskenut pari astetta alle asetetun tason ja sitten käynnistyy ja syöttää taas sähköä lämmittimiin.

Kun infrapunasauna on asetettu n.: 55 asteeseen (normaali saunan lämpötila) ja sauna on lämpenemisvaiheen lopussa, infrapunalämmitysjärjestelmä ottaa virtaa vain noin: 33 % ajasta saunomisen aikana, vaikka et huomaa mitään eroa infrapunavaikutuksessa. Tämä tarkoittaa, että infrapunasauna, jonka kokonaisteho on 3,5 kW, käyttää saunan aikana noin 1,1 kW saunan lämmön ylläpitämiseen ja infrapunaaaltojen tuottamiseen.

Vertailu perinteiseen sähkökoneeseen, jonka ilman lämpötilan tulee olla n.: 80 astetta (normaali saunan lämpötila), tämän pitää käydä täydellä teholla noin: 60-70 % ajasta hyvän lämpötilan ylläpitämiseksi. , kun lämmitysvaihe on päättynyt . Tämä tarkoittaa, että 8 kW:n laite kuluttaa noin 5,2 kW saunan aikana lämmitysvaiheen jälkeen. Mikä vastaa 8 pölynimuria täydellä teholla koko harsinta-ajan.

energiaa säästävä pulssilämmitys

Pienempi maksimiteho

Koska infrapunasauna lämmittää tehokkaammin kuin perinteinen sähkösauna, vaaditaan pienempi asennettu teho. perinteisessä saunassa lasket yleensä noin: 1kW/kuutiometri saunatilavuus + 1-2 kuutiometriä neliömetriltä materiaaleille kuten lasi, laatat ja kivi seinissä ja katoissa. Tästä voi nopeasti tulla erittäin suuri asennettu teho. Esimerkiksi lasietuinen 2x2x2m sauna vaatii 8+6= 14 kuutiometrin tilavuuden kestävän yksikön. Eli asennettu teho on 10-14kW. (Nämä luvut ovat esimerkki, ja ne voivat vaihdella jonkin verran saunan rakenteesta, peruslämmityksestä ja laitevalmistajasta riippuen)

Luxwayn infrapunasaunassa laskemme n.: 500W/m2 +200W/m2 materiaaleille kuten laatat ja lasi, joten sama sauna olisi tarvinnut asennettua infrapunatehoa n.: 4,8kW.

Laskuesimerkki

Tässä otetaan kaksi laskentaesimerkkiä, osittain käynnistettävälle ja yhdelle saunalle kerrallaan käytettävälle kotisaunalle sekä suurimman osan päivästä avoinna olevalle yleiselle saunalle esimerkiksi kuntosalilla tai uimahallissa .

Kotisauna

Tässä ensimmäisessä esimerkissä otamme normaalin kotisaunan, jonka saunatilavuus on noin 5 kuutiota. Perinteinen kone olisi silloin tarvinnut asennettua tehoa 6,6 kW ja lämpeneminen kestää noin 35 minuuttia ennen kuin aloitat harsinnan. Saunan kesto on laskettu 60 minuutiksi 80 asteen lämpötilassa.
Vastaava infrapunasauna tarvitsee tehon 2,5kW, aloitat saunomisen 10 minuutin kuluttua ja ilmasauna saavuttaa 55 asteen 10-15 minuutin kuluttua, saunan kesto on myös täällä 60 minuuttia, mutta asetettu ilman lämpötila 55 astetta.

Jos lasket kaikki yllä mainitut energiansäästöedut, tämä tarkoittaa virrankulutusta saunaa kohden 1,75 kW/h. Verrattuna perinteiseen sähkökoneeseen, jonka virrankulutus on huikeat 8,9 kW/h saunaa kohden.

Sähköhinnalla 4 Norjan kruunua kW/h + sähkövero ja ALV säästät noin 40 NOK per sauna, jos käytät Luxwayn infrapunasaunaa perinteiseen sähkölaitteeseen verrattuna.

Energiaa säästävä kotisauna

Julkinen sauna

Tässä laskentaesimerkissä lasketaan hieman isompi 12,6 kuutiometrin sauna (3 x 2 x 2,1 m), joka on avoinna 12 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa uimahallissa. Tässä saunassa on perinteinen 10 kW sähköyksikkö ja sen lämmitysaika on noin 45 minuuttia. ja se on asetettu 80 asteeseen. Vastaava infrapunasaunajärjestelmällä varustetun saunan asennettu teho olisi noin: 6,5W (korkeasti laskettu) infrapunasauna lämpenee 55 asteeseen, mikä on asetettu ilman lämpötila, vain 10-15 minuuttia.

Jos lasket kaikki yllä mainitut energiansäästöedut, tämä tarkoittaa infrapunasaunan virrankulutusta 27,3 kWh/vrk ja perinteisen sähkösaunan virrankulutusta 91 kWh/vrk.
Jos lasket sitten sähkön hinnaksi 4 kruunua/kWh, + alv ja alv, säästät 10 890 kruunua kuukaudessa, jos päivität vanhan sähköä ahmivan saunaosastosi nykyaikaiseksi, terveelliseksi ja energiaa säästäväksi infrapunasaunajärjestelmäksi. .

Infrapunajärjestelmän hinta esimerkissämme on noin 31 000 kruunua, mikä tarkoittaa, että se on maksanut itsensä takaisin jo 3 kuukauden kuluttua.

Jos haluat säästää vielä enemmän sähköä, voit hyödyntää nopean käynnistysajan asentamalla painikkeen, joka käynnistää infrapunasaunan helposti tarvittaessa ja lämpenee muutamassa minuutissa. Tämä ei ole mahdollista perinteisessä sähkösaunassa pitkän lämmitysajan vuoksi.

Säästä tuhansia kruunuja päivittämällä infrapunasaunaan

Nyt toivomme, että olet saanut selvyyden siihen, miksi infrapunasaunajärjestelmät ovat täysin ylivoimaisia näinä korkeiden sähköhintojen aikoina!