Saunapaneeli seetri

Saunapaneeli setrillä

Cedar-puusta valmistettu sedripaneeli on yksi maailman historiallisimmista ja halutuimmista puulajeista. Setripuut kasvavat luonnollisesti suurilla alueilla Välimeren alueita, ja ihmiset ovat käyttäneet niitä moniin tarkoituksiin muinaisista ajoista lähtien. Sen erottuvan ulkonäön ja tuoksun katsotaan usein antavan tunteen, jota ei voida luoda uudella materiaalilla.

Setripuu on ainutlaatuinen huoltovapaa puulaji

Luonnollisen mätäkestävyyden ja muuttuvan ilmastonkestävyyden takia on tullut suosittua saunalevyjen valmistamista setrillä. Puutyyppi on myös helppo käsitellä ja menettää harvoin muodonsa. Vaikka setri voi hyötyä säännöllisestä hoidosta, ainakin pitämällä alkuperäinen ulkonäkönsä monet ovat tulleet arvostamaan harmahtavampaa ulkonäköä, joka ajan myötä on ominaista käsittelemättömille setripaneeleille.

Setripuulla on korkea luonnollinen öljypitoisuus

Syy, miksi sitä pidetään huoltovapaana, on setri puu sisältää suhteellisen suuria määriä luonnollisia öljyjä. Siksi setrulla on ainutlaatuinen kyky pitää vain itsensä raikkaana ja terveenä. Koska puu on elävä materiaali, voi olla todella jännittävää nähdä, kuinka se mukautuu ja muuttuu olosuhteiden perusteella omassa saunassa . Muihin puulajeihin verrattuna seetri on niin huoltovapaa kuin luonnolliset materiaalit voivat olla.