Sähkölämmittimien tehon laskenta

Valitse oikea kiuas!

Oikean kiukaan valinta

Sähkökiuaslämmitin on iso osa saunasi sisätiloissa, ja osittain on tärkeää, että se sovitetaan saunan kokoon ja samalla se on mahdollisuus laittaa oma hahmosi saunaan, suurella valikoimalla voit valita vain sinulle parhaiten sopiva kiukaan tyyli.

Kiuas on saunan sydän

Täältä löydät erilaisia pinta-, väri- ja muotovaihtoehtoja - klassisesta kiukaasta aina tippuun, missä kivirinta on täysin näkyvissä. Saunanlämmittimien joukossa on tietysti hyvä toiminta ja korkea laatu tavoitteena luoda paras saunakokemus.

Sähkölämmittimien tehontarpeen valinta (kW)

Kuutiometrien (m 3 ) määrä on perusta, kuinka monta kW saunatilaa tarvitaan.

Ohjeet ovat 1 kW = 1,3 m 3      (kuutiometrien lukumäärä saunassa / 1,3 = kuutiometriä lukumäärä, joka sovitetaan yksikön tehoon)

Lisäkertoimet kiukaan laskemiseen

Saunasi kuutiometrimäärä voi olla tarpeen laskea, koska tehontarpeeseen vaikuttavat muun muassa:

- Saunan pinnat, jotka koostuvat lasista, betonista tai laatasta, lisäävät tehontarvetta ja saunasi tilavuus lasketaan 1,2: lla.

Saunan tilavuus x 1,2 = uusi laskettu määrä kuutiometriä / 1,3

Jos sinulla on suuria materiaalialueita, jotka vaikuttavat tehontarpeeseen, lisälaskelmat voidaan tehdä seuraavan mukaisesti:. jäljempänä.

Saunan neliömetriä (m 2 ) laattaa, lasia jne. Kohti lisätään 0,5 kuutiometriä (m 3 ) saunan todelliseen tilavuuteen.

Neliömetriä kohti (m 2) lasi- tai eristämätön seinät päin kotelon ulkopuolelle lisätä 1 kuutiometri (m3) saunan todellisen määrän.

Saunan eristys, onko se riittävän eristetty?

On tärkeää, että saunassa on hyvä eristys seinissä ja erityisesti katossa. Jos eristystä ei ole, saunan tilavuus tulisi laskea 1,5: llä

Saunan tilavuus x 1,5 = uusi laskettu määrä kuutiometriä / 1.3

(Yllä olevat laskelmat koskevat yksityiskäytössä olevaa saunaa)

Tietoja saunan lämmityksestä

Älä valitse liian suurta virtaa sähkölämmittimeesi. Ylisuuri yksikkö voi aiheuttaa sen toimintahäiriön. Yksikön tehtävänä on, että kiviä laitetaan lämmitykseen lämmönlähteellä (yksikön kelat). Saunan hyvä lämmitys perustuu siihen, että yksikkö toimii pitkään kivivaraston lämpenemisen mahdollistamiseksi. Jos valitset tilaasi liian suuren tehon, saat kuiva ja kuuma sauna, kun yksikkö työskentelee vähän aikaa kivien lämmittämiseen. Kun uimavettä kaadetaan kauhalla kivien päälle, kivet ovat todella kuumia, haihduttaa vesi ja kosteus saunassa kasvaa. Jos valitset liian suuren tehon saunanlämmittimen, kiuas lämpenee nopeasti, kun lämpötila saavutetaan, lämmitin kytketään pois päältä ja toimii sitten lyhyempiä aikoja. Tämä voi johtaa kivivaraston kylmyyteen ja uimisen aikana vesi ei haihdu tehokkaasti, saat kuuman ja kuivan saunan.

Paras sauna

Vain sinä itse tiedät, kuinka saunassa pitäisi olla paras mahdollinen nautinto, sillä ei ole annettuja sääntöjä. Aivan liian kuivat saunat, useimpien mielestä ei ole miellyttävä kokemus, kiinnostus suuntautuu kosteampaan saunaan.

Yleiset lämpötilat bassoida ovat 70-90 astetta.

Mutta minkä kiukaan pitäisi valita?

Tietoja Narvi-kiukaista

Hyviä, erittäin luotettavia kiukaanlämmittimiä ovat suomalainen Narvi, jolla on laaja valikoima sekä pienemmälle saunan omistajalle että suurille asennuksille kylpeissä, uima-altaissa jne. Narvilla on tyylikäs ulkonäkö ja klassinen kiuas, jota arvostetaan paljon. Narvi-perheestä löydät ohjauksen suoraan kiukaan tai ulkoisen ohjauspaneelin kautta, jonka voit asettaa sopivalle alustalle saunan ympärille.

Tietoja Sawon kiukaista

Jos haluat sekä laadun että alhaisemman hinnan, meillä on esimerkiksi SAWO, joka yhdistää sekä alhaisen hinnan että korkeimman laadun.Sawo on Narvin tavoin suomalainen yritys, jolla on monen vuoden kokemus. Viime vuosina SAWO on nostanut mallin monilla uusilla kiukailla, mutta silti alhaisemmilla hinnoilla. SAWO on myös ajatellut "torni" -yksiköidensä paloturvallisuutta, koska ne voidaan asentaa suoraan saunaa vasten, mikä säästää yksiköitä.

Tietoja saksalaisista EOS-kiukaista

EOS on Keski-Euroopan suosikki aggregaattien suhteen yhdistettynä ainutlaatuiseen muotoiluun ja toimivuuteen. Yritykseksi kutsuttu EOS Werke valmistaa yksikköään Saksassa ja sillä on erittäin tiukka valvonta valmistusprosessissa, jossa ei voi esiintyä laatupuutteita. EOS julkaisi vuosipäivämallinsa 2 vuotta sitten täysin ainutlaatuisella suunnittelulla, mutta tuotantoa on rajoitetusti. Jos haluat vuosipäivän kokonaisuuden, naapurilla ei todennäköisesti ole samaa vuodessa. EOS maksaa yleensä paljon enemmän kuin muut saunanlämmittimet, mutta saat jotain täysin ainutlaatuista.

Tietoja Huumin tiputuskerroksen kiukaasta.

Huum on omassa luokassaan toimiva kiuas. Suunniteltu tippaksi tai kuten jotkut sanovat munan muotoiseksi. Huums lämmittimet asennetaan suoraan seinään ja on suuri kivi arkun, mikä saa sen näyttämään hyvin ainutlaatuinen, missä se on seinällä. Huum on voittanut muotoilupalkinnon "Reddot Award-2015" -palkinnolla modernista suunnittelustaan ja älykkäästä ohjaustoiminnostaan. Ohjaus tapahtuu puhelimen sovelluksen avulla, mikä tarkoittaa, että voit kytkeä laitteen päälle toimistossa tai autossa matkalla kotiin saadaksesi lämpimän ja valmistavan saunan milloin tahansa. Huumin ulkonäkö tulee luonnon omasta muodosta tippana.